Catherine Ashton u posjetu Sarajevu

catherine-ashtonŠefica diplomacije Evropske unije (EU) Catherine Ashton, koja bi u srijedu navečer trebala doputovati u Sarajevo, najavila je da želi naglasi koliko je važno da Bosna i Hercegovina nastavi europski put. “BiH se nalazi na važnoj prekretnici političkog razvoja i što prije želim da naglasim koliko je važno da BiH nastavi svoj put ka EU”, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Catherine  Ashton, prenosi Radio Slobodna Europa.

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i Sigurnost trebala bi ovoga tjedna posjetiti, osim BiH, i Srbiju i Kosovo. Ona ističe da se unaprijed raduje i razgovoru o sljedećim koracima koje Beograd namjerava poduzeti u podnošenju aplikacije za članstvo u EU.

– Na Kosovu sam posebno zainteresirana za diskusije o napretku načinjenom u oblasti vladavine zakona, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala te u rukovođenju, ističe Ashton, koja će nakon Sarajeva posjetiti Beograd i Prištinu.

Prije polaska u ovu mini turneju po zemljama regije ona je istaknula da je zapadni Balkan veliki prioritet u vanjskoj politici EU, i da Bruxelles ostaje posvećen europskoj perspektivi cijelog područja.

U priopćenju se navodi da će se Ashton sastati s političkim liderima i predstavnicima civilnog društva i misija EU u regionu, prenose agencije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*