14 korisnika Narodne kuhinje u Sarajevu zarazilo se salmonelom

U Narodnoj kuhinji “Stari Grad” u Sarajevu 14 korisnika zarazilo se salmonelom. Incident je prijavljen kantonalnoj Sanitarnoj inspekciji.

Po riječima inspektorice Senade Hadžijusufović, iz kuhinje je izneseno 80 obroka.

Kako nam je Dnevnom avazu kazala Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kobnog dana na Kliniku za infektivne bolesti javilo se više osoba sa simptomima trovanja.

“Epidemiološkom anamnezom utvrđeno je da su pacijenti konzumirali hranu na istom mjestu. Ukupno smo imali 14 pacijenata sa simptomima trovanja, od kojih su četiri ostavljena na hospitalizaciji. Od njih nitko nije vitalno ugrožen. Jedan od pacijenata otpušten je prije dva dana, dok su njih troje još u bolnici. Ustanovili smo da je u pitanju trovanje salmonelom”, izjavila je Biljana Jandrić.

Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, direktorica ove Narodne kuhinje, Dnevnom avazu je potvrdila incident, ali je iznijela i sumnje.

“Imam nalaz Sanitarne inspekcije u kojem piše da je kod nas sve sanitarno ispravno. Ne znam kako je moglo doći do ovoga. Šokirana sam! Netko namjerno hoće da nam napakosti”, tvrdi Zilha Šeta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*