150 godina zatvora optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Optuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića proglašeni su krivima. Maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora sud je izrekao Željku Milovanoviću. I ostali optuženici dobili su duge zatvorske kazne, u ukupnom trajanju od 150 godina.

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul izreklo je u srijedu ujutro presudu optuženima za likvidaciju Ive Pukanića i njegovog bliskog suradnika Nike Franjića, koji su život izgubili u eksploziji u središtu Zagreba 23. listopada 2008. godine.

Robert Matanić, Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović proglašeni su krivima.

Maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora sud je izrekao Željku Milovanoviću, kojemu se u Zagrebu sudilo u odsutnosti. Bivšem pripadniku zloglasnih Crvenih beretki za Pukanićevu smrt sudi se i u Beogradu.

Robert Matanić, prema optužnici, zadužen za provedbu cijele ‘operacije’, nepravomoćno je osuđen na 33 godine zatvora.

Trideset godina zatvora sud je odredio Bojanu Guduriću, koji je, prema optužnici, bio zadužen za rezervnu varijantu ubojstva – snajperom, na kojem je nađen njegov DNK.

Luka Matanić, Robertov bratić, koji je prema optužnici pratio Pukanića, dovezao motor Milovanoviću na dan ubojstva te Milovanovića i Gudurića poslije likvidacije odvezao iz grada, osuđen je na 16 godina zatvora. Šesnaest godina dobio je i Amir Mafalani, prema optužnici sudjelovao je u praćenju Pukanića i nabavljao opremu za praćenje te je fotografirao Pukanića.

Slobodan Đurović, kum Sretena Jocića (kojemu se za Pukanićevo ubojstvo sudi u Beogradu), koji je prema optužnici bio je spona između Jocića i ostalih optuženika, osuđen je na 15 godina zatvora, javlja Večernji list.