17. obljetnica smrti Dražena Petrovića

U povodu 17. obljetnice tragične smrti šibenske, hrvatske i svjetske košarkaške legende Dražena Petrovića, danas su izaslanstva Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, OKK Dražen Petrović, KK Šibenik, KK Jolly JBS i Turističke zajednice Grada Šibenika položili vijence kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića. Svijeće su ispod ploče Draženu u spomen zapalili i učenici OŠ Tina Ujevića i obližnjeg vrtića Jutro. U svom prigodnom obraćanju gradonačelnik dr. Ante Županović je kazao kako je imao čast osobno poznavati Dražena, pa čak i kao sportski liječnik skrbiti o jednoj fazi njegova košarkaškog odrastanja.

“17. obljetnicu Draženove smrti dočekujemo bez spomenika zbog greške koja je počinjena prilikom izrade projekta; naime bili smo primorani izvršiti ispravke u projektu i time izgubili na vremenu”, kazao je gradonačelnik te obećao da ćemo 18. obljetnicu obilježiti i na Draženovom košu ali i kod spomenika.

Poručio je okupljenoj djeci da im Dražen treba biti uzor kao marljiv i uporan sportaš, ali i učenik i ono što je možda najvažnije – kao čovjek.

Izvor: Šibenski portal

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*