Revizija: Bez mirovine ostaje 85 časnika, 77 Hrvata i osam Bošnjaka

Bez mirovine u Federaciji BiH ostat će 85 umirovljenih vojnih časnika za koje su revizorski timovi utvrdili da je ne zaslužuju.

Riječ je o umirovljenicima koji su u mirovinu otišli zahvaljujući uredbi federalne Vlade iz 2000. godine, prema kojoj je u mirovinu poslat višak vojske FBiH i zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

Radi se o 930 umirovljenika, a do sada je pregledana dokumentacija njih 600, piše sarajevsko “Oslobođenje”.

Među 85 časnika koji će ostati bez mirovine je 77 Hrvata i osam Bošnjaka.

Časnici koji će ostati bez mirovine nemaju pravo žalbe i jedino što im preostaje jeste pokretanje tužbe protiv Vlade FBiH na Vrhovnom sudu Federacije.

Prema “Oslobođenju”, bez “beneficirane” mirovine najviše je ostalo Mostaraca – 19, Čapljinaca – 16, potom po deset osoba iz Širokog Brijega i Sarajeva i tako redom. Jedan od njih, Sarajlija, pukovnik po činu, kaže da su ga zvali u PIO/MIO, da im je pokazao svoju dokumentaciju, ali i da su mu ukinuli mirovinu.

19 Comments

  • Gdje su oni HADEZEOVCI koji su zadnji 20 godina djelili lažnim bojovnicima iz redova HDZ papire o stradanju u ratu.Treba sve profitere i ljude koji kupiše invalidnine izbaciti i ostaviti prave i časne bojovnike i izbaciti sve političke čelnike kojima je HDZ namjestio mirovine.Pravi i časni bojovnici i pravi invalidi sigurno neče ostati bez mirovina.Čistimo štakore koji lažnim medicinskim nalazima hoče ratne mirovine.Treba sve pročisti i HVO i Armiju Bosne i Hercegovine i pokazati revizijom točno stanje ratni invalida u Federaciji Bosne i Hercegovine.Zašto neko da dobiva mirovinu od ratni invalida koji nisu bili u ratu?Puna potpora i treba prodrmati obadvije komponente vojske Federacije i Bosne i Hercegovine i po babu ni stričevima i sve iznjeti pred narod i sudcke organe ljude koji su izdavali lažna medicinska riješenja.

   • Potpuno ispitati ljekare koji su pravili lažne medicinske nalaze o invaliditetu svi časnika HVO i Armije BiH.Napraviti pregled dokumentacije po Županijama/Kantonima u Federaciji Bosne i Hercegovine.Koliko imamo invalida oslobodili cijelu Bosnu i Hercegovinu.

     • Bogumil tebi je potreban ljekar sa psihijatrije zbog tvoje bolesti zvane mržnja.

     • Reci istinu to nije izazov. Zasto tim takozvanim pravasima, smetaju Hrvati koji nisu pravasi. Braniti federaciju toje smrt za Hrvate. Muslimaska politika zacrtala svoj program. Poznaje mnoge ljude iz Centralne Bosne i zivot ti ljudu. Na svakom koraku muslimani izazivaju. U Kaknju muslimani rade benzinsku crpku. Na samom pragu Katolicke crkve. Sto to znaci. Muslimanska politika priprema kriminalni plan. Prilikm proslave Bocia ili Uskrsa. Dignuti crpko u zra sa Hrvetim> Muslimani ne mrze Hrvate kada idu pognutom glavom kao sto pravasi rade. Komsic i ti pravasi visu dobili Hrvatse glasove. Pravasi nisu doboli glasove.

     • HSP su legalni pravaši i samo pričaj budalaštine.Da priznamo Hrerceg Bosnu i pljunemo na Blaža nikada.Ušli jesmo u vlast da razotkrijemo krtice i profiotere koji opljačkaše svoj narod uz pomoć bivše i sada oporbene stranke HDZ BiH.Vama polako ulazi strah jer treba svome narodu jednom iznjeti istinu za zadnji 20 godina vlasti u Bosni i Hercegovini.Dosta je jadan narod patio i gladodovo i kruha bio željan.

   • ZASTO TE TAKO BOLI ISTINA LAZNI PRAVASU,,
    HELEZ TI JE MUSLIMAN KOJI UDARA SAMO PO HRVATIMA,,TAKOZVANA ARMIJA BIH SE NE DIRA–A IMAJU 9 PUTA VISE MIROVINA–VECI SI TI MUSLIMAN OD CERICA,LAGUMDJIJE,TIHICA,, KAO LJUTA OSA MRZIS I SIJES MRZNJU KADA NEKO PROTIV VELIKOMUSLIMANSKE POLITIKE NESTO KAZE.

   • A GDJE SU TI VELIKOMUSLIMANI OD SDA,SDP,STRANKE ZA BIH,,,,KOJI DODIJELISE TISUCE I TISUCE LAZNIH MIROVINA–UDARAS SAMO PO HRVATIMA.

    • Po vojnim lažnim invalidima HVO i Armije Bosne i Hercegovine ušli davno u Beograd.Ovoliko invalida u obje komponente predstavlja profiterstvo u stilu ljekarske etike po medicinskim komisijama.Bošnjak ili Hrvat koji ima lažne medicinske nalaze o ratnom invaliditetu treba odgovarati sudcki.Tajko trebaju isto posljedice snositi ljekarske komisije HVO i Armije Bosne i Hercegovine oko lažirani medicinski nalaza.

     Bošnjaci svoje probleme sami rješavaju i ostavi probleme ljudima koji ima dosta.Moj problem su Hrvati iz naši redova (krtice) sa debelim računima u bankama dok sirotinja gladuje.

     • Opet lazes,sram te bilo,ko te placa da tako pises,znaci da u vlasti u kojoj ti stranka sudjeluje problem laznih mirovina je iskljucivo problem muslimana– TAKO LAJES PROTIV HRVATA,,muslimani svoje ne diraju,nece ni dirati–IPAK CESTITAM,POMENUO SI JEDNOM I SVOJE VELIKE PRIJATELJE–NE ZASLUZUJES DA DIRAS POKOJ VJECNI BLAZA KRALJEVICA–ON SE NIJE BORIO ZA MUSLIMANSKU BIH–LAZNI PRAVASU,,BLAZ JE BIO PRAVI PRAVAS,,TI SI ULIZICA KOJA PRICA IZ TUDJE GUZICE,,NISI DOSTOJAN NI NJEGOVO IME IZGOVORITI–ZATO TE I ZOVEM LAZNIM PRAVASEM–DA TE UMIRIM,,ZA HDZ NIKADA GLASOVAO NISAM I NECU,,ALI NASTAVE LI TVOJI VELIKI PRIJATELJI JASITI PO HRVATIMA I DALJE–BIT CE I NOVA FEDERALNA JEDINICA-HERCEG BOSNA.

  • To nije mrznja ako se kaze istina.Mracni planovi se kuju u Muslimanskoj tako zvanoj federaciji. U toj federaciji Hrvati se izbacuju sa glavni polozaja i stvara i se u nacionalnu manjini. Muslimani su iz cebtralne Bosne u ratnom periogi i poslije rata protjerali 130 tisuca Hrvata. Vi kji ne vjerujete ovom cifri. Pogledajte: Sarajevo Vares Zenicu Bugojno Konjic i druga mjesta. Pogledajte prije ratnu populaciju Hrvata i sadasnju populaciju.

  • Asmire,,
   ja i niko u mojoj familiji komunista nije bio,,nase su crkve i prije rata bile samo tako pune vjernika,,jedino su crkve katolicke i prije rata bile samo tako pune,,pravoslavne nisu,,djamije su ti bile prazne,,danas vehabije i mudjahedini setkaju po BIH,,PUCAJU NA POLICIJU I AMBASADE,,POGLEDAJ STATISTIKU I VIDJET CES DA SU MUSLIMANI MASOVNO KOMUNISTI BILI–danas su djamije pune i grade se u skoro svakom selu,,hrvata je uvijek daleko najmanje u partiji bilo.

 1. Muslimani mozda i jesu bili komunisti al ne prave je velike vjernike kao vi. I jest i vi bili komunisti sta me pricas o Dzamije. Gradi se u svakom koraka da i sta je sa manastiri to je isto tako.

  Pa samo u Posavini se gradi svake godine nove pravoslavne crkve da bi ljudi pokazeli koliko su pravi vjernici, toliko su pravo pravoslavci.

  • ASMIRE JARANE,,
   NIKAKAV USTASKI POKRET U BIH NE POSTOJI,,STATISTIKA TI U PRILOG NE IDE,,DJAMIJE CVJETAJU A NAROD GLADUJE,,DA LI BI TI JOS JEDNOM PRAVIO BRATSTVO I JEDINSTVO BRANECI MUSLIMANSKI FUNDAMENTALIZM,,KO TO HAOS PRAVI U KVAZITVOREVINI BIH,,KO TO ZIVI U BIH A TAKO NAVIJA ZA TURSKU??,,

 2. Vidim da isto me pricas sad vec 3 sedmice. Navijanja Turaka i Muslimanski Fundamentalist. Nemas nista druga za tvoju korist pa zato pricas iste gluposti.

  I jos nesto ako je BIH kvazitvorevina kako ti to fino govoris zasto onda ostajes tu? Zasto ne ides u ZG ako ti je tvoja Hrvatska tako draga. I ako narod gladuje, mozes i ti pitati d.covic i ostale hrv politiari u BIH zasto ne rade nista da bi narod lepsije zivjelo? A ne naravno uvijek su drugi krivi za nase probleme. to je to.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*