Vinko Martinović Štela uhićen na graničkom prijelazu Mali Prolog

Vinko Martinović Štela, koji je nedavni izašao iz talijanskog zatvora, gdje je izdržavao kaznu koju mu je izrekao Haaški sud, uhićen je na graničkom prijelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca, javio je HRT.

Protiv Martinovića je na snazi međunarodna tjeralica raspisana po nalogu zagrebačkoga Županijskog suda, na kojem je još od 1998. optužen za ubojstvo žene u Mostaru.

Martinović je te godine za ubojstvo Jasmine Đukić bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a suoptuženi Dragan Raspudić zvan Guja na sedam godina. Uoči čitanja presude, Martinović je rekao da je u optužnici jedino istinito njegovo ime i prezime. Nema dokaza da smo krivi, a sama pomisao na gnjusan zločin za koji nas teretite za mene je smrtni grijeh, rekao je te dodao da su mu sve smjestili kriminalci kako bi prikrili svoja nedjela.

Vrhovni je sud pet dana prije Martinovićeva izručenja Haškom sudu u kolovozu 1999. ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje. U međuvremenu je Raspudić za ubojstvo Jasmine Đukić pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju je odslužio.

6 Comments

      • Nema rekla i kazala.Jedan od izvršioca Mate Bobana i Kažnjeničke bojne HVO Herceg Bosne.Vrijeme pravde mora ovoga čovjeka za zlo nanjeto ubijenim hosovcima u Kreševu 1993 godine.

        • Svakako, to bi trebalo što prije utvrditi i kazniti počinitelje, ponajprije da se ime Blaža Kraljevića prestane u političke svrhe kako to čine Ž.Komšić (apsurda li…) i ostali privjesci Muslimanske politike.

  1. Josip se samo javlja u radno vrijeme s posla.Zar se nema za kućni internet.A sve ne valja država??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*