20 radikalnih islamista uhićeno zbog peterostrukog ubojstva kod Skopja

U sklopu istrage o nedavnoj likvidaciji pet muškaraca na obali umjetnog jezera u blizini Skopja, makedonska policija je uhitila dvadeset radikalnih islamista.

Informaciju o tome objavilo je makedonsko ministarstvo unutarnjih poslova. Ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska kazala je kako su se počinitelji ubojstva 12. travnja borili u Afganistanu i Pakistanu protiv međunarodne koalicije koju predvodi NATO, javlja Blic.

Jankulovska je istaknula na konferenciji za novinare i kako je motiv zločina izazivanje nesigurnosti kod stanovnika, a žrtve nisu direktno povezane s ubojicama. Dodala je kako je u akciji sudjelovalo 800 policajaca, a uhitili su osumnjičene na temelju dokaza koje su dosad prikupili. Najveći dio ljudi koji stoji iza ubojstva je iz Makedonije, a terete ih za terorizam.

Makedonski MUP je izvijestio kako će nove informacije objaviti tijekom sljedećih nekoliko sati. Ministrica MUP-a zahvalila se svim građanima koji su policiji dali korisne informacije, koje su dovele do osumnjičenih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*