54,9 posto Vukovaraca smatra da uvođenje dvojezičnosti treba odgoditi

dvojezicnost-latinica-cirilicaVećina Vukovaraca smatra da uvođenje dvojezičnosti, odnosno natpisa na latinici i ćirilici, u Vukovaru treba odgoditi, pokazalo je istraživanje Dnevnika Nove TV koje provodi Ipsos puls.

Konkretno, 54,9 posto ispitanika smatra da uvođenje dvojezičnosti treba odgoditi, njih 11,8 misli kao treba dvojezičnost primijeniti, ali uz neka ograničenja, dok 27,4 posto ispitanika smatra da se dvojezičnost treba odmah. Preostalih 5,9 posto ispitanika odgovorilo je da ne zna.

No većina građana Vukovar misli pak da pitanje dvojezičnosti nije najvažnije pitanje u tom gradu: To mislim 48,3 posto ispitanika. Da je važno ali i da iam drugih pitanja misli pakl 37,9 posto ispitanika dok jako važnim pitanjem to mislim 11 posto ispitanika. Ne zna 3,1 posto ispitanika.

Što se tiče utrke za mjesto gradonačelnika Vukovara, aktualni gradonačelnik Željko Sabo ima podršku 47,1 posto ispitanika, a HDZ-ov kandidat Ivan Penava može računati s 31,2 posto glasova. Od ostalih kandidata Slavica Jelinić iz HDSSB-a ima podršku 3,5 posto ispitanika a Ivica Žulja iz HSP-a 3,1 posto. Slavko Mirinić ispred Nove stranke ima 2,2 posto, ostali kandidati 3,5 posto, a neodlučnih je 9,5 posto ispitanika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*