Admiral Lošo: Nizozemski su zrakoplovi srpskim snagama raskrčili put u Srebrenicu

Hrvatski admiral Davor Domazet Lošo tvrdi da ima nepobitne dokaze kako su nizozemski zrakoplovi raskrčili put srpskim snagama na putu u Srebrenicu preciznim pogocima u muslimansku obranu grada! Tu tvrdnju, kako prenosi portal Dalmacijanews, admiral lošo izrekao je u Vrgorcu, na predstavljanju svoje knjige “Hrvatski Domovinski rat 1991. – 1995. – strateški pogled” koje je održano u organizaciji Gradskog kulturnog središta Vrgorac i Matice hrvatske u Vrgorcu.

Izvjestitelj Dalmacijanewsa piše da je admiralov impresivan nastup oduševio prisutne Vrgorčane.

Admiral Lošo u svom najnovijem dijelu korijene srbijanske agresije na Hrvatsku smješta u 1985. godinu kada je u stožeru JNA smišljen operativni plan “Romanija” koji je vješto kamufliran kao odgovor na moguću agresiju NATO pakta.

Plan, koji je operacionaliziran 1987., preustrojem vojnih oblasti u Jugoslaviji, predviđao je dodatno utvrđivanje isturenih otoka. Kada se ovom planu dodaju srpska područja u zaleđu Dalmacije priobalni hrvatski gradovi ostaju, kaže admiral, odsječeni te ih je trebalo postupno uništavati.

Za presijecanje hrvatske obale Srbi su predvidjeli dva pravca, onaj u Ravnim kotarima i dolinom Neretve, što je, kaže admiral, potvrđeno i najžešćim napadima na ovim pravcima.

Admiral Lošo, prema izvješću Dalmacijanewsa, oštro odbacuje tezu o dva odvojena rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kaže kako je to jedan te isti rat koji se ne može promatrati odvojeno jer su ratne operacije na Hrvatsku vođene iz Bosne i Hercegovine, a Hrvatska je imala legitimno pravo, prema međunarodnom pravu ući na teritorij države iz koje je napadnuta.

“Licemjerna politika međunarodne zajednice, prvenstveno Britanije i Nizozemske, do izražaja je najviše došla na primjeru Srebrenice kada su međunarodne snage pomogle Srbima u proboju ove zaštićene zone UN-a”, rekao je admiral Davor Domazet Lošo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*