Agenti američkog FBI žele u pritvoru saslušati Jašarevića

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) uputili su zahtjev da u pritvoru saslušaju napadača na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu Mevlida Jašarevića. S time je upoznat i tužitelj državnog Tužiteljstva BiH Dubravko Čampara, koji vodi ovaj slučaj. Odluku o tome hoće li pristati razgovarati s istražiteljima FBI-ja donijet će sam Jašarević, a njegova odluka trebala bi biti poznata u petak, piše sarajevski Dnevni avaz.

Istodobno, istraga o terorističkom napadu od 28. listopada se nastavlja, a ne isključuju se ni nova uhićenja i pretrage. Posljednji pretresi obavljeni su prekjučer u Maoči, Maglaju i selu Ošve kod Maglaja, a riječ je o mjestima gdje postoje zajednice tzv. vehabita.

Tako je u Ošvama pretresena kuća člana vehabitske zajednice Hamde Fojnice. On je donedavno živio u Zavidovićima, a zatim se odselio u Ošve. Njegov brat Sinan Fojnica kratko je novinarima kazao da nije kontaktirao s Hamdom te da ne zna zbog čega su mu pretresali kuću.

– Nije mi poznato ni jesu li nešto našli niti gdje se Hamdo nalazi. Ne znam jesu li i njega privodili. Nismo bili u nekom dobrom kontaktu – kazao je Sinan.

Za sada nema službenih informacija jesu li posljednji pretresi u Maoči i Ošvama poduzeti u okviru potrage za DVD-om na kojem se navodno nalazi oporuka Mevlida Jašarevića. O ovom DVD-u u svojoj obrani govorio je ranije uhićeni Dino Pečenković iz Maoče tvrdeći da je snimka na kraju završila kod Muniba Ahmetspahića iz Maoče. Ahmetspahić je uhićen skupa s Pečenkovićem, a njegov odvjetnik Idriz Kamenica tvrdi da sporni DVD nije nađen kod njegovog branjenika niti Pečenkovića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*