Agrokor objavio: Povlačimo ponudu za kupnju Mercatora

Agrokor je povukao svoju neobvezujuću ponudu za kupnju 52,1 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercatora jer su zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa ocijenili kako im mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena.

“Agrokor d.d. se 17. listopada 2011., podastiranjem neobvezujuće ponude, javio na javni natječaj za kupnju 52,1 posto dionica Poslovnog sistema Mercator d.d. („Mercator“), koji je u ime konzorcija glavnih dioničara vodila ING banka. Na temelju naše neobvezujuće ponude konzorcij nas je 7. studenog 2011. kao najboljeg ponuđača odabrao za ekskluzivne pregovore o uvjetima akvizicije.
Iako smo s konzorcijem prodavatelja pokušavali dogovoritizadovoljavajuće uvjete za akviziciju udjela od 52,1 posto u Mercatoru, tijekom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nismo uspjeli. Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude. Sukladno tome, 6. veljače 2012. Godine otkazali smo Ugovor o ekskluzivnosti s konzorcijem prodavatelja i povukli našu neobvezujuću ponudu, čime se i formalno povlačimo iz procesa”, kaže se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Agrokora d.d.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*