Ako nam MMF ne odobri kredit, naći ćemo se u bezizlaznoj situaciji

“Ako Bosni i Hercegovini ne bude odobren novi kreditni aranžman od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), entiteti, kantoni i općine naći će se u bezizlaznoj situaciji”, izjavio je u intervjuu za današnji Dnevni avaz Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Bevanda, između ostalog, upozorava da će situacija u BiH biti još gora ako se “budemo nastavili baviti svime osim konkretnim stvarima i realnim životom”.

“Zasjedanje Odbora MMF-a je 24., a do 7. rujna je rok bh. vlastima da donesu rebalans proračuna. To je strukturalna odrednica i rebalans mora biti donesen, jer bez tog uvjeta nema novaca. Entiteti su se obavezali da će do ovog roka u parlamentu usvojiti rebalanse, koji su već doneseni u vladama”, upozorio je Bevanda.

Odgovarajući na pitanje o požarima koji haraju BiH i nanose velike štete, Bevanda kaže da će situacija biti sve gora ako se budemo bavili svim drugim osim realnim životom.

“Pa, tko gospodarstvenika pita je li politička kriza? On mora platiti porez, mora isplatiti radnike. Svi trebamo raditi ono za što smo odgovorni. Ne može se samo od države tražiti. Sramota je da je 40 vojnika Oružanih snaga BiH iz Čapljine došlo da gasi vatru u neko mjesto, a lokalno stanovništvo se kupa 500 metara od požara. Ne može se ni tako raditi. Odgovornost je svih da na svim nivoima odrade svoj dio posla. Negdje sam pročitao dezinformaciju da kanader košta milijun KM. Da je tako, svaki zaselak imao bi svoj kanader”, rekao je Bevanda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*