Ako pobijedi na izborima, Kukuriku koalicija će pozvati MMF u Hrvatsku

Ako pobijedi na predstojećim parlamentarnim izborima, Kukuriku koalicija pozvat će Međunarodni monetarni fond u Hrvatsku, uvesti porez na imovinu te smanjiti doprinose za zdravstveno osiguranje za sedam do osam posto, piše Tportal.

“2012. je godina kada će vjerojatno biti potrebno pregovarati i koristiti sredstva MMF-a. MMF je ipak daleko manja kamata nego što će Hrvatska moći dobiti na vanjskom tržištu. Ekonomski interes je taj koji jasno treba znati i ne trebamo se plašiti MMF-a. Da bi mogli dobiti jeftina sredstva i ostaviti sredstva za investicije”, rekao je u sučeljavanju u Dnevniku Nove TV Slavko Linić, izgledni budući ministar financija, pobjedi li Kukriku na izborima.

Martina Dalić, HDZ-ova ministrica financija, protivi se pozivanju MMF-a. “Hrvatska je država kojoj ne treba Međunarodni monetarni fond. Nama zato MMF ne treba niti kao alibi niti kao izgovor za odlučivanje”.

Komentirajući kakva će biti politika nakon izbora, Dalić najavljuje da će država “nastaviti manje trošiti”, a Linić spominje privatizaciju kao mogući način pokrivanja proračunskih minusa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*