Aktivni građani: Edukacija za mlade koji žele biti globalno povezani, a lokalno angažirani

aktivni-gradjaniBritish Council, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih ” Ivan Pavao II.”, u suradnji s Institutom za razvoj mladih KULT te uz podršku KŠC-a “Sv. Franjo” iz Tuzle i mladih iz političke stranke HDZ organiziraju trening Aktivni građani za sve mlade s područja Tuzle.

Trening će se održati u prostorijama Katoličkog školskog centra u Tuzli u subotu, 6. travnja s početkom u 10 sati.

Trening je dobra prilika za sve koji žele naučiti nešto o pisanju projekata, afirmativnom istraživanju, pretpostavkama, timskom radu, liderstvu i mnogim drugim temama.

Aktivni građani (Active Citizens) je program Britanskog vijeća iz oblasti interkulturalnog dijaloga i globalnog građanstva koji se rukovodi načelom “globalno povezani, lokalno angažirani”. To je vizija jednog svijeta u kojem ljudi prepoznaju svoj potencijal i izvršavaju svoju obvezu da se skupa s drugim ljudima uključe u proces pozitivnog i održivog razvoja svojih zajednica na lokalnoj i internacionalnoj razini. U Bosni i Hercegovini projekt je započeo u prosincu 2010. godine i provodi se u partnerstvu s MDGF-om, UNHCR-om te UNV-om. A projekt se financira od strane Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

“Ne vidimo boljeg razloga za pomoći mladima od ovoga: Neformalno učiti, razgovarati, obarati predrasude i družiti se cijeli dan sa mladima kojima ustvari samo treba malo motivacije i prostora u kojem će oni biti bitni kreatori, a ne sva politika ili estradne ličnosti koje su naša svakodnevnica, u nedostatku kvalitetnijeg sadržaja. Bićemo iskreni i reći da su mladi nekako digli ruke od samih sebe i toga da se dokazuju i usavršavaju u onome što vole, studiraju, rade… To je loše. A ovaj trening će, sigurni smo, započeti pozitivne društvene promjene i imati ćemo mlade koji će htjeti samo bolje, više i kvalitetnije. Obuka Aktivni građani nam je donijela upravo to, a i ono što već dugo vremena priželjkujemo u forlmalnom obrazovanju, dobro razumijevanje materije i onda priliku da i sami pokušamo biti oni koji motiviraju i uče druge!” – poručuju su Josip Milanović i Berina Bukva koji će biti treneri na treningu Aktivni građani.

Zahvaljujući podršci mladih iz HDZ-a te Katoličkom školskom centru “sv. Franjo” u Tuzli za sve sudionike treninga osigurano je osvježenje i topli obrok!

Oni koji se žele uključiti u ovaj trening i samim tim postati aktivni građani trebaju samo ispuniti aplikacijsku prijavu na ovom LINKU.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*