Aleksandar Džombić budući premijer RS

Aleksandar Džombić, dosadašnji ministar financija u Vladi Republike Srpske (RS) bit će mandatar a time praktično i novi premijer Vlade RS. Ovo je odlučeno nakon sinoć održane sjednice Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Džombić, je dobio jednoglasnu podršku Izvršnog odbora SNSD-a.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović tvrdi da je odluka te stranke da Aleksandra Džombića predloži predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku za mandatara za sastav nove entitetske vlade donesena jednoglasno bez obzira na široku raspravu o više imena za tu poziciju.

Džombić je rođen 1968. godine u Banjoj Luci i član je SNSD-a. Osnovnu i srednju školu i ekonomski fakultet završio je u Banjoj Luci. Do sada je radio u Gradskoj upravi Banja Luka, u Kristal banci kao referent, bio je šef službe i voditelj projekta, te u Agroprom banci Banja Luka kao direktor. Prije izbora za ministra financija RS-a obavljao je dužnost izvršnog direktora u Novoj banci Bijeljina.

U izjavi za medije Džombić je kazao da će nastojati u idućih 10-tak dana predložiti sastav novog kabineta te da će njegova vlada biti “vlada kontinuiteta”, čiji će prioriteti biti investicije u energetici i poljoprivredi te rješavanje socijalnih problema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*