Alkalaj “ne zna” ima li hrvatsku putovnicu

alkalaj_01 U odgovoru koji je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj uputio na pitanje zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića o imenima ministara, te zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji osim BiH imaju putovnicu neke druge države, nema nijednog konkretnog podatka, piše “Večernji list” u bh. izdanju.
“Ministarstvo vanjskih poslova nije u zakonskoj mogućnosti dati odgovor na pitanje koji ministri, zastupnici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH imaju osim putovnice BiH i putovnicu susjedne ili neke druge države, budući da nema podatke koji državljani BiH imaju neko drugo državljanstvo, niti ima, odnosno može imati odnosne podatke u skladu sa svojim djelokrugom”, napisao je Alkalaj.
“Večernjak” piše da je Alkalaj upisan u knjigu državljana Hrvatske i da posjeduje hrvatsku putovnicu, te da je sam izjavio kako je hrvatsko državljanstvo uzeo ispunjavajući posljednju želju svoje majke. Pitanje je ima li Alkalaj još koje državljanstvo osim BiH i Hrvatske, budući da je godinama živio u SAD, a kao Židov ima mogućnost pokretanja procedure i za dobivanje izraelske putovnice.
List saznaje da državljanstvo drugih zemalja ima još bar desetak parlamentaraca i ministara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*