Almira Osmanović: Smješno je da je Perišić dobio samo tri godine više od Gotovine

Ravnateljica baleta splitskoga HNK Almira Osmanović, koja je bila u skupini od 18 ranjenih članova baleta zagrebačkoga HNK u granatiranju 3. svibnja 1995., ocijenila je da je zatvorska kazna od 27 godina bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije generalu Momčilu Perišiću “premala i smiješna”.

“Ta je kazna generalu Perišiću apsolutno premala jer on ne da je zaslužio jednu, nego stotinu doživotnih kazni za ono što je radio i za način kako je vođena agresija”, izjavila je za Hinu Almira Osmanović.

Po njezinim riječima, smiješno je to što je general Perišić, koji je zapovijedao agresorskom vojskom, dobio 27 godina kazne, “a naš general Gotovina, koji je vodio obrambenu vojsku, dobio je čak 24 godine, samo tri godine manje od generala Perišića”.

“Nakon svega, ljudi i ne očekuju neku pravicu od Haaškoga suda”, rekla je, dodajući da će ta premala kazna generalu Perišiću najteže pasti onima koji su izgubili svoje najmilije.

1 Comment

  1. … ma ko se to našao komentirati haške kazne npr. Perišiću, Gotovini, Osmančevićeva ti najmanje imaš pravo da se javljaš, kao ono ti velika hrvatica!
    Ima nas još ranjenih od strane Dudakovića i ostalih muslimanskih agresora, pa ne pišemo nebuloze kave ti izjavljuješ. I onda se čudite što se to BiH hoće da dijeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*