Analiza tahografa potvrdila Paravanjin iskaz policiji, Hrvatska zatražila izručenje

Detaljna analiza tahografa iz kamiona kojeg je vozio Dragan Paravinja navodno je potvrdila iskaz kojeg je ovaj dao policijskim istražiteljima, a po kojem je Paravinja tijelo nestale djevojke Antonije Bilić bacio s jednog mostića u rijeku Krku.

Naime, prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista istraga koja se proteklih dana vodi u slučaju  Paravinje, koji je priznao da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, je potvrdila dio njegovog iskaza koji je dao policiji nakon uhićenja.

Tako, pozivajući se na izvore bliske istrazi, Jutarnji list tvrdi da su detaljnom analizom tahografa istražitelji neosporno utvrdili da je Paravinja svoj kamion zaustavio na mostu iznad Krke. Riječ je o istom mjestu za koje tvrdi da je s njega bacio djevojku u vodu. Radi se o predjelu Brljan, preciznije o dijelu prometnice koja Krku premošćuje s tri mostića.

Podsjetimo, Paravinja je 26. lipnja nakon višednevnog bijega i skrivanja, uhićen u Donjim Srđevićima kod Srpca. Trenutno je u nadležnosti bosanskohercegovačkog pravosuđa, a očekuje se da bi nakon okončanja ekstradicijskog postupka mogao biti izručen Hrvatskoj.

Zatraženo izručenje

Hrvatska je danas od Bosne i Hercegovine zatražila izručenje Dragana Paravinje kojega se sumnjiči da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić da bi prikrio pokušaj silovanja i za pokušaj silovanja autostoperice kod Omiša u lipnju prošle godine.

– Ministarstvo pravosuđa uputilo je jutros bosanskohercegovačkim vlastima molbu za izručenjem uz svu potrebnu dokumentaciju, potvrdila je glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić.

Protiv Paravinje su u Hrvatskoj pokrenute dvije istrage, jedna u Šibeniku zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja, a druga u Splitu zbog pokušaja silovanja 25-godišnje neimenovane autostoperice kod Omiša u lipnju prošle godine.

I srbijansko ministarstvo pravosuđa najavilo je da će podnijeti zahtjev za izručenjem, te ponovilo da će se suglasiti da on bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže kazneno djelo. Srbija ga od 2007. traži zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri i pol godine zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Paravinja je i u BiH optužen za silovanja, a pojavile su se sumnje da je povezan i s nestankom 17-godišnje djevojke u Sloveniji u kojoj je u dva navrata uhićen po međunarodnoj tjeralici ali i pušten uz jamčevinu.

Dragan Paravinja, 42-godišnji hrvatski državljanin uhićen je u nedjelju u BiH nakon višednevne potrage. Policiji je priznao ubojstvo Antonije Bilić, nestale 7. lipnja. Njezino tijelo još nije pronađeno.

Opet će ga saslušati hrvatski istražitelji

Policijski istražitelji iz Hrvatske ponovno će u petak saslušati Paravinju. Zahtjev je odobrio ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak. Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa BiH Marina Bakić rekla je da je hrvatska strana zahtjev za još jednim saslušanjem obrazložila potrebom dodatnih istražnih radnji.

Paravinja je i dalje u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu gdje čeka zakazivanje glavne rasprave po optužbi za pokušaj silovanja koja je protiv njega podignuta na Osnovnom sudu na Sokocu.

(agencije)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*