Angelina Jolie na sudu dokazuje da nije plagirala knjigu hrvatskog novinara

Nakon što je jedan hrvatski novinar 2011. pokrenuo sudski postupak protiv Angeline Jolie tvrdeći da je njezin film “U zemlji krvi i meda” plagijat jer je ukrala ideju za svoj redateljski prvijenac iz njegova romana, slavna glumica odlučila je pobiti tu tužbu na sudu izvješćuju američki mediji.

Jolie je zajedno s producentskom kućom GK Films i distribucijskom kućom Film District ovaj tjedan američkom okružnom sudu u Los Angelesu dostavila brojnu dokumentaciju kako bi dokazala da nije ukrala ideju iz knjige ‘The Soul Shattering’ koju je 2007. objavio James J. Braddock, već je inspiraciju za film dobila radeći kao UN-ova ambasadorica u Bosni.

Iza imena James J. Braddock krije se Josip J. Knežević koji je rođen u Sarajevu, a 1994. godine se preselio u Zagreb. Angelinu i njezin tim zastupat će odvjetnička tvrtka L.A.’s Reed Smith koja je priopćila da Angelina Jolie i njezin tim nisu prekršili Bernsku konvenciju kao ni američke zakone o zaštiti autorskih prava.

Knežević u tužbi tvrdi da se nekoliko puta našao s producentom Ericom Sarkicem kako bi razmotrili mogućnost da se priča iz knjige pretoči u film te je bio šokiran kada je čuo kako isti producent u suradnji sa slavnom glumicom radi film prema identičnoj priči.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*