Angelina Jolie oduševljena Brijunima i Kraljem Learom

Angelina Jolie jutros je na Brijunim, na radnom doručku s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i upraviteljicom zaklade Hrvatska bez mina Đurđom Adlešič, razgovarala o pomoći u razminiranju Hrvatske. Poznatoj američkoj glumici i velikoj humanitarki predstavili su projekte za ubrzavanje razminiranja preostalih osam stotina četvornih kilometara minski sumnjivog prostora u Republici Hrvatskoj.

Angelina Jolie je inače u Hrvatsku, u najvećoj tajnosti stigla u petak popodne oko 16.30 sati sletjevši privatnim zrakoplovom u pulsku zračnu luku. S njom je stiglo i njezino dvoje djece. Na Brijunima ju je zatim u Bijeloj vili primio predsjednik Josipović sa suprugom Tatjanom.

U petak navečer je na Malom Brijunu odgledala kultnu predstavu kazališta Ulysses “Kralj Lear”, nakon čega je u obraćanju novinarima izrazila oduševljenje s predstavom i s ljepotom Brijunskog otočja, najavljujući ponovni dolazak s obitelji.

Nakon predstave u društvu predsjednika Republike Ive Josipovića i osnivača kazališta Ulysses Rade Šerbedžije, hollywoodska zvijezda se vrlo prisno i susretljivo obratila novinarima.

“Oduševljena sam predstavom koja razbija okvire klasične predstave. Ambijent u kojem je igrana idealan je za ovo djelo, a Rade Šerbedžija u glavnoj ulozi kralja Leara bio je izvrstan. I inače cijenim njegov rad i drago mi je da sam ga vidjela i u ovoj kazališnoj ulozi”, kazala je Jolie.

Osobito je istaknula svoje oduševljenje s Brijunima. “Impresionirana sam njihovom ljepotom i puno su ljepši nego što sam očekivala. Moje dvoje djece uživalo je u moru i kupanju i definitivno ću se na Brijune s obitelji ponovno vratiti”, rekla je Jolie te dodala kako su je Brijuni toliko oduševili da će o njihovoj ljepoti pričati svojim prijateljima koje će pozvati da posjete to naše rajsko otočje.

Jolie je rekla kako je i prošlog ljeta htjela doći na Brijune, no da je u posljednji trenutak zbog obaveza morala odustati. Kazala je i kako se u petak odmah po dolasku na Brijune kratko susrela s predsjednikom Josipovićem s kojim je razgovarala o Hrvatskoj i umjetnosti, te o problemu razminiravanja.

“Taj mi je problem poznat s obzirom da imam kuću u Kambodži, ali sam ostala iznenađena saznavši da je problem mina velik i u vašoj zemlji”, kazala je novinarima američka filmska zvijezda.

Predsjednik Josipović je naglasio kako je dolazak Angeline Jolie na Brijune i njezina nazočnost kazališnoj predstavi velika promocija za Hrvatsku. “Ona je i poznata humanitarka pa ćemo njezin posjet Brijunima iskoristiti i za razgovore i pomoć oko daljnjeg razminiravanja Hrvatske”, kazao je hrvatski predsjednik.

Oduševljenje dolaskom Angeline Jolie na Brijune, kao posebne gošće kazališta Ulysses, izrazio je i Rade Šerbedžija koji je govorio o njezinoj ljepoti, ali i o velikoj, otvorenoj, humanitarnoj duši.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*