Anto Đapić se (opet) povukao iz politike

Izvješćujem stranačku i hrvatsku javnost da sam se odlučio u potpunosti povući iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava, priopćio je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić, napominjući da su razlozi njegova povlačenja “i osobne i političke naravi”.

“Politički razlozi su moj rezultat na proteklim parlamentarnim izborima i preuzimam svoj dio odgovornosti. Osobni razlozi leže u činjenici da moji politički pogledi na budućnost Hrvatske kao i moj vrijednosni sustav i politički svjetonazor koji sam živio i izgrađivao kao dužnosnik Hrvatske stranke prava nisu naišli na potporu biračkog tijela”, napisao je Đapić, izražavajući uvjerenje da će Hrvatska stranka prava iznaći način prilagodbe novim političkim okolnostima u kojima se nalazi Republika Hrvatska.

U povodu Đapićeva priopćenja, Vjesnik podsjeća da, uz današnjeg HSP-ova lidera Daniela Srba, brojni pravaši upravo Đapića smatraju glavnim krivcem za to što je stranka izgubila parlamentarni status.

Đapić se prije dvije godine, nakon mučnih unutarstranačkih svađa, povukao s čelne pozicije na kojoj je bio punih 16 godina, za koje je vrijeme HSP i dotaknuo političko nebo (osam mandata 2003.) i glasno se stropoštao (jedan, Đapićev mandat 2007.). Bio se i povukao u saborsku mirovinu, prepustivši Srbu i stranku i zastupnički mandat, no proljetos se opet jako zaželio politike, ali i još jedne izborne utrke, uvjeren da za njega još ima mjesta na političkom tržištu.

“Gadno se prevario, kao i svi u vrhu koji su poduprli njegov ponovni angažman, a zapravo vođenje stranke iz sjene, što su mnogi proteklih mjeseci predbacivali Srbu tvrdeći da će ‘grobar pravaštva Đapić’ do kraja pokopati i HSP”, zaključuje Vjesnik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*