Antun Vrdoljak potvrdio da će snimati film o Anti Gotovini

“Nikad nisam radio aktualne teme, ali film o Hrvatskoj u rasponu od zadnjih 30-40 godina htio bih napraviti. Kroz priču o Anti Gotovini prvenstveno ću raditi film o svojoj Dalmaciji, njegovu djetinjstvu koje je i moje djetinjstvo. On je, istina, mlađi od mene, ali ista su to sirotinjska djetinjstva”, izjavio je poznati hrvatski režiser Antun Vrdoljak, piše Večernji list.

“Što bih drugo radio? I kako? Da pored toliko ljudskih sudbina izmišljam nečije živote?”, pita se Vrdoljak i dodaje da nikad nije najavljivao svoje filmove niti unaprijed govorio o njima, pa ni sada ne želi kršiti to pravilo.

O glumačkoj podjeli ni riječ, početku i lokaciji snimanja također. No, s obzirom na odlično odigranu ulogu Ive u “Dugoj mračnoj noći”, lako je zaključiti da će uloga Ante Gotovine pripasti Goranu Višnjiću. Vrdoljak o tome ne želi pričati. Fasciniran je, priznaje na kapaljku, životnom pričom našega generala, ali o načinu na koji je zamislio film – ni riječ.

No, Višnjić je u svibnju, kada je boravio u Haagu kako bi hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pružio potporu tijekom žalbenoga postupka, već potvrdio da se priprema za ulogu Gotovine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*