Antunović: Hrvati u BiH zaista institucionalno ugroženi

U organizaciji Hrvatskog intelektualnog zbora BiH u Travniku je u subotu održana javna tribina pod nazivom “Stop majorizaciji nad Hrvatima u BiH”.

Predstavnik Hrvatskog intelektualnog zbora Zdenko Antunović rekao je Srni da je cilj ove tribine da se ukaže na institucionalnu majorizaciju Hrvata u Srednjobosanskom kantonu, a samim tim i u BiH.

“Želimo da kroz nevladine organizacije tragom pripremljenih i argumentiranih dokaza ukažemo da su Hrvati u BiH zaista institucionalno ugroženi. Na to simbolično ukazuju i vrijeme početka današnje tribine u 12.05”, naglasio je Antunović.

Gost predavač na tribini bio je novinar Glasa Amerike Tvrtko Milović koji je za sadašnji položaj Hrvata u BiH okrivio političare.

Prema njegovom mišljenju, hrvatski intelektualci su prije 10 godina trebali da oforme skupštinu intelektualaca.

“Hrvatski narod je prije rata imao najviše intelektualaca, ali su ih političari rastjerali i sad imaju najmanje intelektualaca”, tvrdi Milović.

Osim Milovića, gosti predavači na tribini bili su i predsjednik Kluba hrvatskog naroda u Skupštini Srednjobosanskog kantona Josip Kvasina i predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*