Apokaliptički turizam: Najava smaka svijeta nekima je dobra prilika za zaradu!

Ono što je za neke apokalipsa, za druge je biznis. Zarađivanje na praznovjerju postoji otkad postoji svijet, a sigurno ne postoji bolja prilika za dobru zaradu nego što je kraj svijeta.

Maje su, navodno, predvidjele kataklizmu 21. prosinca ove godine i, što se više približava datum ‘sudnjeg dana’, sve se češće postavlja pitanje: a gdje ćete vi biti zadnjeg dana svijeta kakvog poznajemo?

Odgovor na to pitanje znaju brojne turističke agencije i razna turistička odredišta blizu majanskih svetišta koja već mjesecima broje novce od prodanih aranžmana. Naime, Meksiko, Guatemala, Honduras i Belize, države u kojima se nalaze najpoznatiji lokaliteti plemena Maja, prije godinu dana su najavili spektakularne dočeke smaka svijeta, a turista im neće nedostajati. Uložili su milijune dolara u promociju ‘apokaliptičnog turizma’ koji su službeno nazvali ‘Mundo Maya 2012’ i unatrag godinu dana počeli su odbrojavati sate do sudnjeg dana. Je li im se isplatilo?

Prema podacima njihovih turističkih zajednica, već tjedan dana nakon što su najavili posebne aranžmane za majanski smak svijeta zabilježili su porast turističkih posjeta između sedam i deset posto tijekom cijele 2012. godine, a najveća špica se, naravno, očekuje u prosincu. [Tportal.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*