Apple razvija baterije koje će tjednima moći raditi bez punjenja

Prema informacijama koje je objavio britanski list Daily Telegraph, pozivajući se na dokumente američkog Patentnog ureda, Apple radi na baterijama koje će pogoniti hidrogensko gorivo.

Ideja je stvoriti baterije za laptope i mobitele koje će tjednima moći raditi bez punjenja.

Osnovni dio ove baterije trebala bi biti hidrogenska ćelija, koja bi vodik i kisik pretvarala u električnu energiju. Radi se o istoj tehnologiji koja se do sada spominjala kao pogonsko gorivo za ekološki “čiste” automobile.

Baterije koje rade na principu hidrogenskih ćelija kvalitetnije su i sigurnije za okoliš od klasičnih akumulatorskih baterija, zbog čega se prema njima navodno u skoroj budućnosti planiraju okrenuti svi veliki proizvođači.

-Potpuno oslanjanje naše zemlje na fosilna goriva natjeralo je američku vladu na održavanje kompliciranih političkih i vojnih odnosa s nestabilnim vladama na Bliskom istoku. Također, izložila je našu obalu i građane koje na njoj žive opasnostima vezanim uz dubinsko bušenje u moru. Ovi problemi doveli su do povećane svijesti o okolišu kod naših korisnika i želje da se promovira i koristi obnovljiva energija, navodi se u spisu koji je Apple položio u Patentni ured.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*