Autobiografija N. Kampusch: Opisani detalji zlostavljanja u zatočeništvu

Natascha Kampusch, čiji je slučaj višegodišnjeg zatočeništva i zlostavljanja šokirao cijeli svijet, objavila je autobiografsku knjigu pod naslovom “3,096 dana” u kojem je opisala što je sve preživjela od svog otmičara Wolfganga Prikopila. Kampusch piše da ju je otmičar tukao 200 puta tjedno, vezao plastičnim lisičinama dok su spavali zajedno u Priklopilovom krevetu te tjerao da brije kosu i polugola radi kućanske poslove, piše Telegraph.

Sada 22-godišnja Kampusch je od svoje 10 godine bila zarobljena u podrumu ispod garaže. Njezina knjiga će u prodaju izaći u srijedu.

“Sada se osjećam dovoljno snažnom kako bi ispričala cijelu priču o svojoj otmici”, kazala je Kampusch. Napisala je da je Priklopil tjerao da ga zove “gospodarom” i “maestrom”, kazao joj je da više nije Natascha, već da pripada njemu.

Tukao je toliko jako da su joj pucale kosti. “Mrzio je kada bih zaplakala tijekom premlaćivanja. Tada bi me zgrabio za vrat i vukao do sudopera, bacio mi glavu pod vodu i stiskao grlo sve dok ne bih skoro ostala bez svijesti”, napisala je Kampusch.

– Još sam bila dijete i trebao mi je dodir. Nakon nekoliko mjeseci u garaži tražila sam od otmičara da me miluje, napisala je Kampusch i dodala kako bi je uhvatila klaustrofobija kada bi je grlio prečvrsto. U 14 godini je prvi puta spavala izvan garaže na Priklopilovom krevetu, ali tada je vezao plastičnim lisičinama.

Natascha Kampusch je iz zarobljeništva pobjegla kada je imala 18 godina, 23. kolovoza 2006. godine. Njezin otmičar, Wolfgang Priklopil, je počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak, nakon njezinog bijega, a suočen s policijskom potjerom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*