Autocesta do Dubrovnika preko teritorija BiH izgradit će se za tri godine

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da se razmatra gradnja autoceste do Dubrovnika preko teritorija Bosne i Hercegovine, najavljujući pri tome intenziviranje razgovora predstavnika vlada Hrvatske i BiH oko trase buduće prometnice.

Autocesta bi išla dubrovačkim zaleđem kroz Hercegovinu, a Milanović je izrazio nadu da će se do polovice iduće godine pristupilo pripremi izvedbene dokumentacije.

Ideja je naišla je na plodno tlo u BiH: mandatar za predsjedavatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda smatra da su interesi Hrvatske i BiH u ovom slučaju jednoznačan. “Susjedne smo države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima”, izjavio je Bevanda za HTV.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić za HTV-ov Dnevnik 3 je kazao kako se radi o kratkoj dionici od 30 kilometara koja od Ploča ide na Opuzen, zaobiazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje. Prema njegovim riječima takav izdvojeni koridor već ucrtan u županijske planove i mogao bi biti gotov već za tri godine.

Hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina smatra da cesta mora povezati dvije tri države, služiti kao most među njima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*