Bajramska čestitka kardinala Puljića reisu Ceriću

Povodom slavlja Kurban-bajrama ili Hadžijskog bajrama, u ime uzoritog gospodina kardinala Vinka Puljića nadbiskupa vrhbosanskog, koji se ovih dana nalazi u Vatikanu gdje sudjeluje na Biskupskoj Sinodi, najiskrenije čestitke reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću i svim članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputio je generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luka Tunjić.

“Želim da svi muslimani u našoj zemlji Bosni i Hercegovini i u cijelom svijetu proslave ovaj blagdan prinošenja žrtve u miru i zajedništvu. Neka hodočašće u sveta islamska mjesta bude poticaj da svaki član Islamske zajednice bogati svoju dušu u Bogu te raste u plemenitosti, dobroti i otvorenosti prema Bogu i svakom čovjeku. Neka sve nas, koji živimo na ovim prostorima a osobito sve nas koje veže vjera u jednoga Boga, ujedinjuje težnja da po svojim mislima, riječima i djelima budemo promicatelji Božje dobrote kako bi jednom, nakon svršenog hoda ovom suznom dolinom, mogli stati pred lice Božje bogati djelima dobrote i ljubavi“, napisao je mons.

Tunjić čestitajući predstojeći blagdan Kurban-bajrama i želeći da ga reis Cerić osobno i svi članovi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini provedu u miru, radosti i otvorenosti prema svima koji žive na prostorima Bosne i Hercegovine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*