Bakir Izetbegović se ispričao za svaku nevinu žrtvu Armije BiH

Novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović se ispričao za svaku nevinu žrtvu Armije BiH. Izjavu je dao gostujući u emisiji “Kažiprst” RTV B92, koja će biti emitirana u ponedjeljak.

Također, Izetbegović je izjavio da je atmosfera između Srbije i BiH bolja nakon usvajanja Deklaracije o Srebrenici i da bi u smjeru normalizacije odnosa trebalo nastaviti s dogovorima, usvajanjem novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja.

On je rekao da je poboljšanju atmosfere doprinio i posjet predsjednika Srbije Borisa Tadić Srebrenici, ali i puštanje Ilije Jurišića na slobodu.

“U smjeru normalizacije odnosa između BiH i Srbije trebalo bi nastaviti, dogovorima, usvajanjem nekih novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja između dve zemlje, kao pitanja granica, a jedan od koraka trebale bi biti  i uzajamne posjete visokih dužnosnika Srbije i BiH”, rekao je Izetbegović.

Upitan koliko se odnosi Srbije i Hrvatske reflektiraju na BiH, Izetbegović je rekao da ima utjecaja i da su nekada Beograd i Zagreb “imali pogubno loš utjecaj”, ali da danas se osjeti boljitak.

– Predsjednik Srbije Boris Tadić smiruje odnose u BiH, a predsjednik Hrvatske Ivo Josipović naročito smiruje i na najbolji način se brine o Hrvatima u BiH, rekao je Izetbegović.

On je dodao da se nedavno u Dubrovniku susreo s Josipovićem, koji mu je prenio da će a Tadićem “razgovarati u nekoj mjeri i o BiH”.

– Josipović je jako zainteresiran za stabilne odnose u BiH. Da smo se 1992. snažno suprotstavili ratu ne bi stradalo stanovništvo. Pola Hrvata nedostaje u BiH, to je rezultat glupe politike, glupog dogovora iz Karađorđeva. Hajde da ovog puta budemo pametniji, zaključio je Izetbegović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*