Bandić putem FB-a: SDP bi deložirao 1.200 obitelji, dok sam ja gradonačelnik, to neću dopustiti

“Dragi prijatelji, da li biste vi izbacili na ulicu obitelj s troje malodobne djece ili hrvatskog branitelja ranjenog u ratu za domovinu? Naravno da ne biste, ali postoji netko tko bi”, objavio je zgrebački gradonačelnik Milan Bandić na svome Facebook profilu.

“Naime, gradski zastupnici na čelu sa SDP-om žele deložirati 1.200 obitelji koji su u gradskim stanovima, među kojima je 3/4 ili 75 posto socijale, prognanici koji nakon rata nisu imali kud, hrvatski branitelji i invalidi rata. To traže od gradonačelnika Grada Zagreba”, objašnjava zagrebački gradonačelnik.

A onda svečano obečava: “Dok sam ja gradonačelnik ovoga grada, neću potpisati iseljenje niti jedne socijale, niti jednog branitelja.”

“Zastupnike molim da se prizovu pameti i napokon shvate moju inicijativu koju već 5 godina predlažem. A to je da prodamo 2.700 gradskih stanova i da ljudima koji već godinama žive u stanovima, njih 1.200, pružimo mogućnost da otkupe te stanove u kojima žive. Od 2.700 stanova ako prodamo pola, možemo biti zadovoljni. Moramo pružiti ljudima šansu da riješe svoja stambena pitanja, a ne ih odmah izbaciti na cestu kako traži Gradska skupština. U suprotnom, svi ti ljudi će dolaziti pred Gradsku skupštinu pa neka im Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine, objasni zašto su na cesti sa svojim obiteljima”, poručio je Bandić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*