Barišić tvrdi da je iz `crnog fonda` financiran HDZ 1990, Ljubić demantira

Mladen Barišić,  nekadašnji šef Carinske uprave, danas osumnjičenik  i  ključni svjedok istrage o korupciji u hrvatskom  državnom vrhu tijekom Sanaderove vladavine, u jednom od iskaza ustvrdio je  da je novcem iz crnog fonda financiran HDZ 1990, piše zagrebački “Jutarnji list”.

“Iz blagajne HDZ-a Ljubić je dobio 400.000 kuna, a od mene se tražilo da nabavim ostatak od oko 1,3 milijuna kuna iz crnog fonda”, navodno je Barišić rekao istražiteljima. Novac je navodno Ljubiću predao u Tučepima, gdje je održan sastanak na kojem su bili i Ivo Sanader i Luka Bebić. “Otišao sam u zasebnu prostoriju i predao novac Boži Ljubiću”, rekao je Barišić.

Božo Ljubić je priopćenjem demantirao informacije koje je objavio “Jutarnji list”, tvrdeći da je to “odvratna laž”.

“Ne samo da mi Barišić nije dao novac već se ne sjećam  da sam ikada Barišića sreo, a posebno ne u četiri oka, ako sam ga i sreo to je moglo biti samo u jako širokom društvu gdje nisam s njim ni komunicirao, a  u Tučepima, gdje se to navodno dogodilo nisam  bio u posljednjih dvadeset godina”, stoji u piopćenju u kojem Ljubić ističe da nikada od HDZ-a RH nije primio novac.

4 Comments

  1. KRADEZE I HDZ BIH I HDZ 1990 ISTA BRATIJA KAO HDZ HRVATSKE.NARODE DOĐI PAMET JER OVE STRANKE PLJAĆKAJU SVOJ NAROD.DOSTA JE SLJEPILA I OPRANI MOZGOVA U ZADNJI 20 PROPALI I POKRADENI GODINA.

  2. Možda je i to jedan od razloga zašto je Ljubić prihvatio Čovićevu igru i pridružio se HDZ,svi znamo prije izbora koliko su im stavovi bili različiti jednom riječju UCJENA od strane NEKIH !!!

  3. Ovo mi djeluje kao namještaljka hdz -e Boži ljubiću,baš sad da se ovo desi kad Čović je gotov završio dogovor sa Lagumdžijom.Božo opet si prevaren ali sada je do tebe !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*