Bećirović nije smijenjen, SDP objavio: “Zajednička politika SDS-a i SDA doživjela je težak poraz”

Zajednička politika SDS-a i SDA doživjela je težak poraz na današnjoj sjednici Parlamenta Bosne i Hercegovine, jer je nakon glasanja utvrđeno da SDS i druge stranke iz Republike Srpske zajedno sa SDA nemaju potrebnu većinu za smjenu dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Bećirovića, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

Ističu kako je nevjerojatno da je SDA bila spremna i udružila se sa SDS-om da bi smijenila čovjeka koji je inzistirao na tome da je Bosna i Hercegovina država i da se tako treba i tretirati, ali da još više zabrinjava činjenica da su ove dvije stranke obnovile savez na inicijativi za smjenu Bećirovića zbog njegove i borbe SDP-a za očuvanje integriteta države Bosne i Hercegovine i dostojanstva građana.

“Svi dobronamjerni građani naše zemlje znaju zašto je SDS tražio smjenu potpredsjednika SDP-a Denisa Bećirovića, i zašto im se, nažalost, SDA u tom naumu pridružila. SDP-e za razliku od SDA nikada i ni s kim neće praviti kompromise kada je u pitanju integritet Bosne i Hercegovine, već će i dalje ostati garanciju suvereniteta naše države”, priopćeno je.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*