Bećirović: Za stranke Platforme glasovala gotovo polovina Hrvata u BiH?!

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović iznio je u četvrtak u Sarajevu vrlo spornu tvrdnju po kojoj je za stranke okupljene oko tzv. Platforme SDP-a BiH (SDP BiH, SDA, HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak) glasovalo gotovo polovina Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Naime, Bećirović je novinarima u Sarajevu izjavio  da će parlamentarna većina biti formirana onog trenutka kada na cijelom teritoriju BiH počnu važiti ista mjerila.

– Dakle, moramo imati ista mjerila u cijeloj državi, moramo imati političku volju da dođemo do Vijeća ministara BiH. Čini mi se da nekima koji u ovom trenutku sjede u Vijeću ministara i nije u interesu da izađu iz tog Vijeća, jer od 10 ministara trenutno u Vijeću ministara, oni koji su glasovali protiv imenovanja kandidiranog čovjeka (Slavo Kukić, op. prir.) za predsjedatelja Vijeća ministara imaju čak osam, trenutno, ministarskih pozicija. Mislim da ta činjenica podobro govori o tome kome i zašto nije stalo da se formira novo Vijeće ministara BiH, kazao je Bećirović.

– Ne možemo mi imati situaciji da u Republici Srpskoj SNSD predstavlja hrvatski narod, da SNSD predstavlja i Bošnjake u Vladi RS-a, a da se istovremeno u Federaciji BiH govori o tome da nisu legitimni predstavnici onih naroda za koje je gotovo polovica hrvatskog naroda glasala u Federaciji BiH, izjavio je ovaj visoki dužnosnik SDP BiH.

On je potvrdio da će se Zastupnički dom parlamenta BiH na sjednici zakazanoj za 14. srpnja u drugom krugu izjašnjavati o spomenutom kandidatu za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Kukić je na sjednici Zastupničkog doma održanoj krajem lipnja dobio opću, ali ne i potrebnu entitetsku većinu glasova zastupnika, jer su protiv njegovog imenovanja glasovali zastupnici iz Republike Srpske, kao i zastupnici dva HDZ-a dok je jedan bio suzdržan.

Nakon toga uslijedilo je usuglašavanje u Kolegiju Doma, ali kako Kolegij nije postigao suglasnost o potvrđivanju imenovanja Kukića, zastupnici će se o tome izjašnjavati u drugom krugu glasovanja.

3 Comments

  1. BECIRE,
    STO TAKO PODLO LAZES–MUSLIMANE BOSNJAKE POZNAJEM I CIJENIM–HRVATE KOJI PO POPISU POSTOJE,GLASOVALI NISU–OSTAVI NA MIRU–STA JE SA TVOJIM MUSLIMANIMA KOJI NISU GLASOVALI–ZA KOGA SI NAVIJAO KADA JE TURSKA IZBACILA HRVATSKU–JA ZA TVOJE ZELENE PLOCNIKE SARAJEVA NIKADA NAVIJATI NECU

  2. Čak i da nije sporna, gotovo polovica je manje od 50 %, a za uspostavu vlasti potrebno je više od 50 %. Barem u civiliziranim zemljama, u kojima znaju izračunati koliko je trećina od 17!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*