Bešlić: “Majorizacija Bošnjaka u Mostaru je izmišljena priča na koju nasjeda OHR”

U ovoj državi svi moraju imati jednaka prava te da se ne mogu Hrvati majorizirati svugdje pa i u Mostaru gdje su većina, izjavio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u emisiji “Dobar, loš, zao” Maria Vrankića na TV 1.

U vezi s Odlukom Ustavnog suda BiH o Statutu grada Mostara i izjavama predsjednika SDA Sulejmana Tihić, koji je kazao kako će poštovati Odluke Ustavnog suda BiH, ali da će se boriti protiv majorizacije, Bešlić je rekao kako je Tihić ozbiljan političar i sigurno će poštovati Odluke Ustavnog suda, ali da on mora zbog stranačke infrastrukture iskazati i nezadovoljstvo tom odlukom.

Bešlić je, kako prenosi Bljesak.info, prozvao OHR jer OHR mora riješiti Statut i donijeti izborna pravila kako bi se u Mostaru održali izbori te da ga žalosti što neki neodgovorno dižu tenzije, jer ovim jedino netko može izgubiti privilegiju koju je imao.

Na pitanje ima li razloga za strah kod Bošnjaka ako se promijeni Statut kao u drugim gradovima, kazao da apsolutno ne postoji strah za majorizaciju Bošnjaka ni u Mostaru ni u BiH.

“Majorizacija Bošnjaka u Mostaru je izmišljena priča na koju nasjeda OHR”, istaknuo je Bešlić upitavši kakva je država u kojoj jedan narod ne može donijeti nikakvu odluku, pa ni o samom sebi, misleći na nadglasavanje Hrvata na svim razinama.

“Ja ne želim seliti odavde, ova je moja zemlja, moj grad, ovdje ima mjesta za sve, sve priče o ugroženosti su politikantstvo”, rekao je Bešlić te istaknuo kako je na Bošnjacima danas najveća odgovornost kada je u pitanju opstanak BiH.

U emisiji ”Dobar, loš, zao” gradonačelnik Beščić, koji je i zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Mostara, je govorio i o elementarnoj nepogodi izazvanoj snijegom , ističući kako je Mostar prvi proglasio izvanredno stanje, formirao Stožer civilne zaštite koji je radio 24 sata dnevno na probijanju putova, odvozu snijega, pomaganju ljudima pri odlasku u bolnicu, dostavi lijekova i hrane.

Pohvalio je solidarnost građana prilikom nestanka struje, te istaknuo kako je bilo je podmetanja i politikantstva, prije svega od neodgovornog federalnog ministra Milorada Bahilja Baje koji je, kazao je Bešlić, morao prvo naučiti što je čija nadležnost, a ne svoje frustracije iskaljivati napadajući druge. ”Neki su ljudi puno radili i riskirali da bi spašavali druge i to se mora jasno kazati i znati“, kazao je Bešlić, prenosi Bljesak.info.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*