Bevanda: Ako svi budemo iskrena srca, onda se u BiH može dugoročno živjeti u blagostanju

Ako u BiH budemo svi samilosni, te iskrena srca jedni prema drugima, smatram da možemo dugoročno živjeti u blagostanju i zajamčiti trajni mir žiteljima ove zemlje, izjavio je večeras u Sarajevu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda na tradicionalnom božićnom prijemu.

“Okupili smo se kako bismo obilježili rođenje nove nade, dolazak Spasitelja svih naroda svijeta, to jest utjelovljenje Božije riječi – da proslavimo ‘svetkovinu nad svetkovinama'”, kazao je Bevanda.

Po njegovim riječima, od kada se prvi put slavio Božić u četvrtom stoljeću do današnjeg dana, obilježavanje datuma kada je spašen svijet za kršćane je postao univerzum za sve narode i vjere.

“Ovaj praznik prepoznat je diljem svijeta kao znak ljubavi, veselja, poniznosti i nesebičnosti – značajke koje nalazimo u svim svetim knjigama i koje su prepoznate kao temeljne vrijednosti ukupnog čovječanstva, bez obzira na vjeroispovijest, naciju ili boju kože”, rekao je Bevanda, koji je bio domaćin prijema.

Upravo ove vrednote, dodao je, prijeko su potrebne bh. društvu kako bismo zajamčili dugoročno blagostanje i mir u ovoj vrtložastoj zemlji, a napose nadolazećim generacijama, odnosno našoj i njihovoj djeci.

“Ovo nije populistička floskula – ovo zaista u svom srcu priželjkujem. To možemo jedino postići međusobnim razumijevanjem i uvažavanjem kao tri ravnopravna i konstitutivna naroda u BiH, a posebno što se tiče najmalobrojnijeg i najugroženijeg hrvatskog naroda – de facto, a ne samo de jure”, napomenuo je Bevanda.

Poručio je da ukoliko svi u BiH budu samilosni i iskrena srca jedni prema drugima, onda se u BiH može dugoročno živjeti u blagostanju i zajamčiti trajni mir žiteljima ove zemlje.

“Neka toplo svjetlo Božića uđe u vaša srca i neka se Božić očituje u međuljudskoj ljubavi i uvažavanju. Vjernicima katolicima i njihovim bližnjima usrdno želim blagoslovljen i čestit Božić, a vjernicima pravoslavne ispovijesti za nadolazeći Božić iskreno čestitam i želim mir Božiji. Svima vam zajedno želim obilje zdravlja, mira, sreće i uspjeha u 2013. godini”, poručio je Bevanda.

Prijemu u zgradi institucija BiH nazočili su brojni gosti, predstavnici domaćeg političkog, javnog i kulturnog života, te dužnosnici međunarodne zajednice i članovi diplomatskog kora u BiH.

1 Comment

  1. necemo brate dragi preskakat redoslijed,prvo ukinut genocidnu tky.r srpsku,vratit Hrvate i Bošnjake na njihova ognjišta,pa tek onda da zivimo i radimo zajedno,a to zahtijeva promijenu ustava BiH,KOJI JE LEGALIZOVAO GENOCID I ETNIČKO CIŠCENJE,to je baš lijepa poruka mladjim generacijama,da se isplate planovi za masovne likvidacije,nekog naroda na tom prostoru!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*