Bevanda: Federacija BiH je financijski teško održiva, golemi novci troše se na administraciju

Ja se apsolutno ničega ne bojim niti ću se ja ili moja stranka opredjeljivati između Lagumdžije i Dodika, izjavio je predsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, komentirajući aktualna previranja na političkoj sceni BiH.

“Ja imam svoj stav koji je maksimalno korektan i fer. Svi koji s nama žele surađivati, vrata su im širom otvorena. Mi se nećemo priklanjati bilo kome jer je previše stvari urađeno, a dvije stranke su dosljedne u svojim stajalištima. Mi se ne petljamo u tuđi posao, ne želimo sudjelovati u kadroviranju, a mislim da je mimimum da većinske hrvatske stranke biraju hrvatske kadrove.”, rekao je Bevanda u intervjuu Večernjem listu.

Bevanda je potvrdio da je u Tajništvo Vijeća ministara stigao zahtjev za smjenu ministra vanjksih poslova Zlatka Lagumdžije te istaknuo da će postupit “onako kako to zakon propisuje”.

Govoreći o (ne)provođenju obveza iz Mape puta, Bevanda je rekao: “U Bruxellesu smo se obvezali da će u Parlament biti upućeni amandmani na Ustav i potez dva HDZ-a je odgovoran i predstavlja spašavanje europskog puta. Imamo informaciju da će i druge stranke uputiti svoje prijedloge. Sigurno je da će se Bruxellesu morati objasniti zašto je to tako i da nema usuglašenog stajališta.”

Komentirajući razvoj događaja nakon što su dva HDZ-a izašli sa svojim prijedlogom ustavnih promjena, Bevanda je rekao da je reko kako je “obilježje ove čitave države” da “uvijek kada nešto uradite, onda slijedi politizacija”.

“Na drugoj strani ne postoji inicijativa kako ovo pitanje riješiti. Čini mi se da je nekada najbolje ništa ne raditi jer imate ljude koji nikada ništa neće uraditi, ali će sve kritizirati. Ja sam međutim optimist da će do dogovora doći. Želim istaknuti da je prijedlog dva HDZ-a odgovoran potez i predstavlja minimum očekivanja Hrvata u BiH da dobiju što im pripada”, dodao je Bevanda.

Govoreći o preustroju Federacije BiH, Bevanda je rekao da je taj entitet financijski teško održiv “jer se golemi novci troše na administraciju koja je pak jako neučinkovita”.

“Ne zna se više postoji li ta administracija zbog građana ili su pak građani tu samo da bi financirali administraciju”, rekao je Bevanda u intervjuu Večernjem listu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*