Bevanda u Sarajevu razgovarao s izaslanstvom MMF-a

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Sarajevu s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio šef misije MMF za BiH Costas Christou.

U uvodnom obraćanju, predsjedavajući Bevanda je upoznao izaslanstvo MMF-a sa osnovnim načelima koja su utvrđena na Savjetodavnoj grupi Fiskalnog vijeća BiH, priopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara.

Šef misije MMF-a Christou je upoznao predsjedavajućeg Bevandu sa tokom razgovora s entitetskim premijerima i ministrima financija.

Govoreći o planovima za donošenje državnog proračuna za narednu godinu, predsjedavajući Bevanda je rekao da bi, s obzirom na to da BiH već ima utvrđen globalni fiskalni okvir do kraja 2015. godine, zadnja tri mjeseca ove godine trebalo posvetiti projekciji proračuna za 2013. godinu.

“Sve proračunske instrukcije su pripremljene, imamo gabarite, imamo definiran iznos izdvajanja sa računa indirektnih poreza i nadam se da ćemo uskoro moći razgovarati i o strukturi državnog proračuna”, rekao je predsjedavajući Bevanda.

On je naglasio je da su naredni dani prilika da se otklone sve nedoumice i da se riješe otvorena pitanja, te najavio da će sjednica Fiskalnog vijeća BiH biti održana u srijedu u Sarajevu, stoji u priopćenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*