BiH će imati 932 kilometra dugu granicu s EU-om

Šef Odsjeka za Europsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Amer Kapetanović pozdravio je odluku Europske komisije da reporuči zatvaranje preostalih poglavlja i određivanje datuma za ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine.

On je u izjavi Feni istaknuo da, premda ova procedura još nije završena jer se očekuje potvrda Vijeća EU-a na razini ministara i Europskog vijeća na razini šefova država i vlada, sama činjenica da je Europska komisija donijela ovakvu odluku govori o golemom napretku koji je napravila Hrvatska na putu ka punopravnom članstvu.

“Ulazak Hrvatske u EU sigurno će potaknuti europsku dinamiku u regiji, što je za BiH, kao najbližeg susjeda Hrvatske, izuzetno važno. Pruža nam se neponovljiva šansa da kao najbliži susjedi iskoristimo pozitivna iskustva priprema Hrvatske za članstvo”, kaže Kapetanović.

Kapetanović je izrazio nadu da će na krilima ovog historijskog postignuća, Hrvatska prije prijema u punopravno članstvo iznaći snage i volje da u duhu dobrosusjedskih odnosa s BiH razriješi otvorena bilateralna pitanja, posebno pitanja vezana za granicu i imovinskopravne odnose.

Na kraju podsjetio da BiH i Hrvatska dijele najdužu granicu u regiji od 932 kilometra, koja će biti granica između BiH i Europske unije.

1 Comment

  1. DA,,, I TI KAPETANOVICU HOCES IZLAZ NA MORE,,,CESTITKE TI ISKRENE NISU,,KOJA TI JE GRANICA SPORNA–DRZAVA TI JE PRED RASPADOM AMERE–A TI GLUMIS PREDSTAVNIKA SMRADA KOJI TI AMERIKA I DIO EUROPE ODRZAVA U ZIVOTU–AMERE BIH HRVATI JOS UVIJEK ZIVE U BIH—TURSKA TI NIKADA NIJE IMALA IZLAZ NA JADRAN–OLADI BOSNJOP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*