BiH i Crna Gora zajednički planiraju Jadransko – jonsku autocestu, pregovori i s Hrvatskom

Predstavnici Ministarstva komunikacija i transporta BiH i Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore potpisali su danas u Trebinju protokol o suradnji na izradi dokumentacije za izgradnju dionice Jadransko – jonske autoceste koja prolazi kroz ove dvije države.

Definirana je i kontaktna točka ove ceste između dvije države, a ona će biti Nudo-Aranđelovo, tako da će se moći raditi projektna dokumentacija ove autoceste i na strani BiH i na strani Crne Gore.

Pomoćnik ministra komunikacija i transporta BiH Izet Bajrambašić napomenuo je da se vode i pregovori s Hrvatskom da bi se odredile kontaktne točke BiH i ove zemlje, a u pitanju su točke spajanja dvije zemlje prema Dubrovniku i prema Pločama.

On je rekao da Hrvatska ima problema u vezi s prostornim planom, ali da će ove godine sigurno biti započeti razgovori i okončani do kraja godine.

Bajrampašić je istakao da je BiH spremna da Jadransko-jonsku autocestu poveže s koridorom Vc pa su i tu moguće dvije kontaktne točke, u blizini Ploča i Neuma, a u toku je priprema planova i za Jadransko-jonsku autocestu i za čvor sjeverno od Neuma, odnosno, južno od Počitelja.

Pomoćnica ministra prometa Crne Gore Mirela Radić-Ljubisavljević rekla je nakon potpisivanja protokola o suradnji da je kontaktna točka Nudo-Aranđelovo izabrana kao najoptimalnija zajednička točka autoceste i s crnogorske strane i sa strane BiH, prenosi Business Info Zone.

1 Comment

  1. STA CE KONJUSARI BECKI U ZAGREBU RECI NA SVE TO-SVAKOME PREMA ZASLUGAMA,,SLOVENCI UZESE DIO MORA–SADA CE TO URADITI I MUSLIMANI,,MESIC JE GLUMAC POSTAO—ZABAVLJA NACIJU I DALJE–PARDON–PRAVOSUDJE BECKOKONJUSARSKE DRZAVICE OSUDI NORCA,,,PLATIT CES PERECIJO ZASLUZENU KAZNU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*