BiH ima novih 10 km autoceste: Puštena je u promet dionica Kakanj – Bilješevo

Autocesta na koridoru Vc od danas je duži za deset kilometara. Puštena je u promet dionica Kakanj – Bilješevo.

U promet je puštena dionica autoceste sa po dvije trake u oba smjera te zaustavnim trakama. Radove na ovoj dionici je izvodio Joint Venture Viadukt d.d. Zagreb i Hering d.d. Široki Brijeg.

Radovi na reigonalnoj cesti i naplatnom mjestu Kakanj, će biti gotovi u tijeku slijedećih nekoliko mjeseci. Ovim će javno poduzeće Autoceste FBiH d.o.o. Mostar izgraditi 12 kilometara potpuno nove regionalne ceste.

Radovi na ovoj dionici su počeli u svibnju 2010. godine, ali je većina radova čak oko 85 posto urađena u posljednjih 15 mjeseci. Ukupna vrijednost investicije je iznosila više od 100 milijuna KM, a radovi su financirani iz kredita Europske investicijske banke (EIB).

Svečanom otvaranju nazočili su premijer FBiH Nermin Nikšić, ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, ministar komunikacija i prometa FBiH Enver Bijedić, direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Stančić, predstavnici izvođača radova, ministri Vlade FBiH, premijeri i ministri Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Također, danas je i službeno nastavljen rad na tunelu Vijenac dužine skoro tri kilometra. Radove na probijanju tunela izvodi konzorcij bh. kompanija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*