BiH ispunila svega 39,6 posto obveza iz europskog partnerstva

Od ukupno 222 planirane aktivnosti iz Akcijskog plana za realizaciju prioriteta iz dokumenta Europsko partnerstvo sa BiH, od srpnja do prosinca prošle godine Bosna i Hercegovina je ispunila svega 88, odnosno 39,6 posto. Ovo se navodi u informaciji koju je predsjedatelj zajedničkog povjerenstva za europske integracije oba doma parlamenta BiH Halid Genjac uputio Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

PS-BiHmS obzirom na veoma loše rezultate iz druge polovine prošle godine, BiH je, kada se sve sabere, u 2009. ispunila svega 40 posto obveza iz ovog dokumenta. To je čak manje i u odnosu na 2008., kada je ispunjenost obveza iznosila 47,5 posto.

Od ukupno 36 zakonskih projekata, koji su trebali biti usvojeni do kraja prošle godine, realizirana su 22, odnosno 60 posto. BiH kasni i s uspostavljanjem nekoliko veoma važnih institucija za funkcioniranje zemlje.

– Kasni uspostavljanje Ekonomsko-socijalnog vijeća na razini BiH. Osim toga, kasni i formiranje operatera sistema prijenosa i distribucije u sektoru plina, nadzornog tijela nad bankama na državnoj razini, tijela za praćenje državne pomoći, Agencije za okoliš i Agencije za informacijsko društvo – ocijenio je Genjac, a prenio sarajevski «Dnevni avaz».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*