BiH privremeno stopira podnošenje aplikacije za članstvo u EU

BiH će privremeno stopirati podnošenje aplikacije za članstvo u Europskoj Uniji (EU) dok ne dobije “srdačnije signale” iz Bruxellesa, rekao je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj. “Članstvo u EU ostaje i dalje naš glavni cilj, ali čini se da Europska komisija veoma oklijeva da prihvati aplikaciju BiH dok god je prisutan OHR”, rekao je Alkalaj Reutersu na konferenciji u Dubrovniku, dodajući da on osobno smatra da to nije dobra taktika.

Alkalaj je ranije rekao da će BiH aplicirati za članstvo u EU do kraja 2009. godine. “Ometajući faktor su i izbori u listopadu”, kaže Alkalaj.

Iz EU navode da žele da se sve balkanske zemlje pridruže bloku zajedno, ali mnogi diplomati vjeruju da bi to mogao biti dug proces, imajući u vidu spor proces reformi u području.

1 Comment

  1. kratko bi samo upitao s.alkalaja,dali je bih tamo mjesto?–ja mislim da nije,,drugo pitanje za ALKALAJA:vi ste na tu funkciju izabrani u ime HRVATSKOG naroda BIH,ja jos uvijek ne znam tko ste i sto ste,,jedino znam da su vas i KLONA OD HRVATA Z.KOMSICA muslimani debelo podrzali–funkcija na kojoj sjedite pripada hrvatu bih–NADAM SE DA VAM JE JASNO DA JE BIH DRZAVA 3 NARODA,3 KONSTITUTIVNA NARODA,,nije to ni svica,niti luksemburg,,muslimani u federaciji znaju tko ih predstavlja,bio to SDA,SDP,sranka za bih,,,tko si ti covjece,,ako su ti muslimani podrsku dali ONDA NJIH PREDSTAVLJAJ,,glumis predstavnika neke gradjanske bih lomeci kicmu bih hrvatima,,sada kao,,bih to privremeno stopira–ODSTUPI PODLACU I TI I Z.KOMSIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*