BiH za 572 tisuća eura kupila zgradu za svoje diplomatsko-konzularno predstavništvo u Berlinu

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić je u Berlinu u srijedu potpisao kupoprodajni ugovor  o kupovini objekta za Diplomatsko–konzularno predstavništvo Bosne i Hercegovine  u Berlinu.

Kako je službeno priopćeno, predmet kupovine je objekt  korisne površine cca. 517m2   namjenski  građen za ovu svrhu i nalazi se u bivšem diplomatskom kvartu Istočnog Berlina, u ulici Ibsenstrasse 14, koji Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine koristi  po osnovu ugovora o zakupu zaključenog 2000. godine a  vlasništvo  je Savezne Republike Njemačke.

Savezni ured za nekretnine, samostalna pravna ustanova na koju je zakonski  preneseno vlasništvo na objektima SRNJ, obratio se s  ponudom za prodaju Ministarstvu vanjskih poslova BiH, 01. siječnja.2009. godine.  Stručni odjel Saveznog ureda za nekretnine je vještačenjem procijenio vrijednost predmetne nekretnine na 572.000 eura, tako da nije formirana prava tržišna vrijednost objekta. Cijena je fiksna i važi samo za Bosnu i Hercegovinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na 153. sjednici,održanoj 14. lipnja 2011. godine, donijelo Odluku o kupovini objekta za potrebe Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Berlinu po ponuđenoj cijeni od 572.000 eura, što preračunato u konbertibilne marke iznosi 1.118.735 KM. Za realiziranje kupovine navedenog objekta osigurana su sredstva u proračunu institucija Bosne i Hercegovine za 2010. godinu.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*