Bihać odbio prijedlog da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom

ante-gotovinaOpćinskog odbora HDZ BiH Bihać i Županijskog odbora HDZ BiH Unsko sanske županije/kantona razočarani su odlukom nadležnih instiucija općine Bihać da se odbije prijedlog za proglašenje generala Ante Gotovine počasnim građaninom Bihaća.

“U ime Općinskog odbora HDZ BiH Bihać i Županijskog odbora HDZ BiH Unsko sanske županije/kantona izražavamo duboko iznenađenje i razočarenje na odluku Komisije za odlikovanja i priznanja općine Bihać a potom i odluke OV Bihać da odbije prijedlog HDZ BiH i Udruga HVO-a Bihać (Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a Bihać, Udruge nositelja najvišeg ratnog odlikovanja HVO-a “Red Hrvatski trolist, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Bihać i Udruge oboljelih pripadnika HVO-a “Jednakost” Bihać) da se za počasnog građanina Bihaća proglasi generalk Ante Gotovina” stoji u priopćenju Općinskog odbora HDZ BiH Bihać i Županijskog odbora HDZ BiH USŽ-a.

Smatraju da je general Gotovina osoba koja je svojim osobnim angažmanom tijekom rata zajedno sa pripadnicima 5. korpusa ARBiH, HVO Regije Bihać i MUP-a dao veliki doprinos u obrani i deblokadi Bihaća.

“S druge strane nama u HDZ BiH nije poznata bilo kakva zasluga gospodine Mire Lazovića kada je u pitanju doprinos Bihaću i Bišćanima u proteklom periodu pa stoga nam nije ni jasna odluka OV Bihać da isti bude proglašen počasnim građaninom općine Bihać. Isto tako zapanjujuća je činjenica da su aktualni predsjedavajući OV Bihać Roman Jurić i njegov stranački kolega Marijan Mihić koji je uz to i predsjednik HVIDR-a Bihać i član Komisije za općinska priznaja i odlikovanja općine Bihać također bili protiv prijedloga da se general Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Bihaća.”

Podjećaju da su uvažena gospoda, kako navode, 16. i 17. studenog 2012.godine povodom haške oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču u MZ Žegar organizirali javnu proslavu ovog čina uz hvalospjeve i isticanja nemjerljivog doprinosa generala Ante Gotovine u obrani i deblokadi Bihaća.

“Stoga, zbog svega navedenog HDZ BiH preuzima na sebe obvezu da svake godine ,a povodom Dana općine Bihać predloži generala Antu Gotovinu za počasnog građanina Bihaća jer smatramo kao i većina našig sugrađana da general Gotovina zaslužuje ovo priznanje našeg Bišća”, stoji u priopćenju Općinskog odbora HDZ BiH Bihać i Županijskog odbora HDZ BiH USŽ-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*