Bihać: SDP, SDA i Narodna stranka Radom za boljitak oformili parlamentarnu većinu

U Unsko-sanskoj županiji (USK) nakon dva i pol mjeseca od proteklih izbora, danas je formirana parlamentarna većina, koju čine SDP, SDA i Narodna stranka Radom za boljitak.

U dvorani Vlade Županije koalicijski sporazum danas su potpisali županijski čelnici ovih stranaka Hamdija Lipovača, Esad Bašagić i Šefik Smlatić. SDP-u koji je postigao najbolje izborne rezultate i dobio najviše mandata u Skupštini Županije pripast će 50 posto sudjelovanja u vlasti.

Tako će mjesto premijera i četiri ministarska obnašati kadrovi SDP-a, dok će SDA dobiti poziciju predsjedajućeg Skupštine Županije i također četiri ministarska mjesta, a NSRZB je dobio mjesto jednog ministra.

O imenima danas nisu željeli govoriti, a još se ne zna ni kada bi Vlada mogla biti formirana. Istaknuto je tek da će to biti uskoro zbog nagomilanih problema u Županiji.

Za danas su zakazani i koalicijski dogovori, na kojima bi trebali biti riješeni svi detalji, jer se koalicijski partneri, kako je danas rečeno, još nisu složili o imenima dvaju ministara.

Predsjednik ŽOSDP-a Hamdija Lipovača kazao je da će nova Vlada biti vlada svih građana i da će učiniti sve da pomogne rješavanju teške situacije u Županiji.

Predstavnicima Strukovnog sindikata liječnika USŽ, koji su najavili mogućnost odmrzavanja općeg štrajka, o čemu će odlučiti na današnjoj sjednici Upravnog odbora sindikata, poručio je da nije vrijeme za to.

Po riječima Lipovače, to je loše kako za liječnike, tako i za pacijente ovog županije, te im je kazao da se strpe do imenovanja nove Vlade,da bi zajedno rješavali njihove probleme. Dodao je da će tražiti od svih sindikata da budu partneri te da zajedno rješavaju probleme.

Osvrnuo se i na nedavnu akciju SIPA-e u Županiji, pod nazivom “Kastel” u kojoj je uhićeno oko 30 osoba za organizirani krminal, među kojima i policijski komesar USŽ Ramo Brkić, istakavši da u BiH ima mnogo mjesta gdje bi ova agencija imala čime se pozabaviti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*