Bijedna podjela ljudi u Hercegovini: Kompanije zarađuju na etničkim podjelama

Avet fašizma se kotrlja Europom. Danas je ovdje, sutra ondje! Sistemom spojenih posuda zahvata čitav kontinent. Pitam se, kako fašizma nema u Aziji, Africi, Americi za razliku od Europe? Ili se tamo drugačije zove? – piše Kemal Mahić u zanimljivom tekstu objavljenom na portalu Tačno:

– Proteklih dana dobio sam mjesečni račun za korištenje u paketu: telefona, TV programa, interneta, od BH Telekoma, za usluge ”Moja TV”. Pažljivije promatrajući listing poziva, primijetio sam, da popust od 10 KM važi za pozive prema Konjicu, Jablanici, Zenici, Tešnju, Tuzli, a (pogađate!) ne važi za Ljubuški, Čapljinu, Livno, Posušje…

Znate već o čemu se radi?! Na moju primjedbu da je ovo fašizam, predstavnik ”Moja TV” hladno odgovara da popust važi samo za onaj ”teritorij” gdje su postavljene njihove ”bazne stanice”! To je njihovo shvaćanje Federacije BiH, a da o teritoriju RS i ne govorimo. Bijedna podjela ljudi, ptica, riba, šuma, planina je karakteristika fašizacije zemlje koja traje u kontinuitetu posljednjih 20 godina.

Drugi primjer je sličan: korisnici usluga BH Telekoma (mobile) u Ljubuškom, Posušju… moraju otputovati u Mostar, da bi platili telefonski račun jer to ne mogu uraditi u Zapadnohercegovačkom kantonu! U kantonima s hrvatskom većinom nema predstavništva BH Telekoma jer lokalni ”šerifi” to ne dozvoljavaju. U Sarajevu, postoji predstavništvo  ”Eroneta” u ”centru centra” (kod Narodnog pozorišta) i djeluje sasvim normalno. U Sarajevu možete platiti telefonski račun za ”Eronet” u BH Pošti, a u Ljubuškom, Grudama… ne možete platiti telefonski račun za BH Telekom. Kakva razlika!
Ista je  stvar sa plaćanjem TV pretplate za državnu televiziju. U svim H-poštama Zapadnohercegovačkog kantona, Kantona 10, Srednjobosanskog kantona,”pola” HN-Kantona,”ne morate platiti TV pretplatu, ako to izričito ne želite” po instrukcijama iz centrale! Naravno, TV pretplatnici ne plaćaju korištenje TV programa države u kojoj žive, a od te iste države uzimaju plaće, mirovine, invalidnine, otpremnine i druge naknade…!
Tada im nitko ne kaže ”ako (ne)želite! Kakvo licemjerstvo!

Dva telefonska operatera su u dogovoru i ostvaruju astronomsku dobit krijući se iza nacionalnih stranaka (obiteljskih gnijezda) koje financiraju njihov fašizam.

O trećima da ne govorimo, jer izazivaju ”gađenje”i ”mučninu”. Njihov fašizam je postojao i prije onoga kojeg su promovirali Musollini i Hitler. Još se nisu probudili iz košmara iako im je ”ceo vrh iza rešetaka”. Oni i ne kriju svoj fašizam pa povodom uhićenja Mladića izjavljuju: ”Uzeli ste orla, ostalo je gnijezdo.“ Ne sumnjamo da je ostalo krvnikovo gnijezdo jer nije pojedinac ubio kolonu ”tela nanizanih dužinom” dugu 14 kilometara (!!!) u  Srebrenici!

Na nedavnim demonstracijama u Sarajevu, povodom poskupljenja plina i vode, pojavio se jedan zanimljiv, upozoravajući detalj koji opominje vlastodršce i njihov fašizam i voluntarizam. Demonstranti su tražili ostavke onih koje su oni birali i izabrali (SIC) !!!
Brale, hoće li konačno oni prepoznati signale?!

1 Comment

  1. da se nezaboravi. Fasicam,Komunizam, Nacicam. To su samo rjeci.Biti demokrata raditi i unistavati druge. Sto je to Danasnja Bosna i Hercegovina, ona je drzava na papiru a ustvari nije normalna drzava. Silom je stvorena silom se odrzava.Sarajevski Begovi ne vode racuna o Hrvatima ili Srbima stvarati zajednicku viziju o drzavi. Sarajevski begovi uvjek rade da uniste Hrvate i Srbe. Za Sarajevske Begove to nije fasizam.Za te begove Muslimanske samo spominjanje Hrvat ili Srbin toje fasizam. Muslimanski Begovi vode politiku mracno fondumentalizma, koju oni nazivaju demokracija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*