Biljana Plavšić teško primila vijest o Mladićevu uhićenju

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je teško primila vijest o uhićenju Ratka Mladića, koga je, kako kaže, “poznavala i suštinski, kao čovjeka”. Plavšić, koja je odslužila zatvorku kaznu koju joj je izrekao Haaški sud, u izjavi za Večernje novosti rekla je da je bila uz njega i njegovu obitelj u najtežim trenucima, kada su izgubili kćer Anu.

Često su, po njenim riječima, razgovarali u četiri oka, o najtananijim sudbinskim pitanjima za Republiku Srpsku, dodajući da o generalu, nikad, barem ne javno, nije izrekla nijednu riječ koja bi ga naružila. “Za tako nešto, zaista, nije bilo potrebe. Ako je suština kompletna ljudska vrijednost, onda je ta suština general Mladić”, izjavila je Plavšić.

Sve što bih o njemu i danas rekla, istakla je, već sam napisala tijekom mog boravka u švedskom zatvoru u svojoj knjizi “Svedočim”, rekla je Biljana Plavšić.

U vrijeme dok je bila predsjednica RS-a Biljana Plavšić uvjerila je Mladića da odstupi s mjesta zapovjednika vojske RS, u zimu 1995. godine, jer je haaška optužnica protiv njega već bila podignuta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*