Bill Gates preporučio Hrvatsku kao idealno turističko odredište

Bill Gates
Američki časopis Forbes, poznat po svojim godišnjim listama najbogatijih ljudi na svijetu, u posljednjem je broju sastavio anketu u kojoj je bogate i slavne priupitao gdje bi najradije ljetovali. Bill Gates, osnivač Microsofta, odgovorio je da čitateljima preporučuje Hrvatsku kao idealno turističko odredište, čime je Hrvatskoj napravio neprocjenjivu reklamu.

Gates je, podsjetimo, sa suprugom Melindom i obitelji lani drugi put posjetio Nacionalni park Krka i prošetao Skradinom, u koji je prvi put došao još 2004. godine. Gates je prošle godine, kako je naglasio u Forbesu, uživao u šetnji ulicama i posjetima lokalnim restoranima.
No, nije Gates jedini koji ljeti posjećuje Hrvatsku.

Glasoviti redatelj Steven Spielberg navodno već godinama svakog ljeta svojom jahtom uplovljava u dubrovački akvatorij, a Stradunom su prošetali glumci Steve Buscemi, Woody Harrleson, Nick Nolte, Jeremy Irons, Owen Wilson, Emily Watson, Christopher Walken te proslavljeni filmski par Michael Douglas i Catherine Zeta Jones i pjevačica Beyonce sa suprugom pjevačem Jay-Z-jem. Mir u obližnjem Cavtatu pronašli su prošlih godina pjevač David Bowie sa suprugom Iman te Tom Cruise koji je iz Cavtata zaplovio prema Elafitima, Korčuli i Mljetu.

Na našem najsunčanijem otoku Hvaru ljetovali su glumci John Malkovich, Luciano Benetton i engleski princ Charles. Druga, pak, nebrojena odredišta diljem obale posjetili su Roman Abramovič, višestruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher, belgijski kralj Albert II., Caroline i Albert od Monaca i mnogi drugi iz svijeta filma i zabave.

Valja napomenuti da spominjanje Hrvatske kao idealnog turističkog odredišta u Forbesu nije usamljeno. Američka televizijska kuća CNN prošlog je mjeseca predvidjela da će, nakon što je financijska kriza pogodila Dubai, glavno ljetovalište većine poznatih zvijezda biti upravo Hrvatska.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*