Bit će uložena žalba na odluku o Glavaševoj kazni

Obrana Branimira Glavaša uložit će žalbu na odluku prvostupanjskog vijeća Suda BiH kojom mu je potvrđena kazna od osam godina zatvora izrečena u Hrvatskoj, a sam Glavaš i dalje ostaje opredijeljen povinovati se zakonima koji su na snazi u BiH, izjavio je je u srijedu Glavašev sarajevski odvjetnik Nikica Gržić.

Gržić je tijekom jutra posjetio Glavaša u pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu, a nakon toga je da kako njegov branjenik nema primjedbi na privođenje i ostaje spreman izdržavati eventualnu pravomoćnu zatvorsku kaznu u BiH.

– Mi ćemo u svakom slučaju uložiti žalbu na prvostupanjsku presudu, rekao je Gržić.

Izvanraspravno vijeće Suda BiH potvrdilo je kaznu od osam godina zatvora Branimiru Glavašu koju mu je pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku i on je u utorak uhićen i nalazi se u pritvoru bosanskohercegovačkog državnog suda.

Sud BiH je u utorak odredio pritvor osuđenom Glavašu zbog činjenice da zakonodavstvo BiH propisuje automatsko određivanje pritvora za osobe osuđene na pet i više godina zatvora.

Glavaš ima pravo žalbe na rješenje o pritvoru u roku od tri dana od primitka rješenja, a na prvostupanjsku presudu u roku od trideset dana od zaprimanja presude. Prema odluci Suda BiH pritvor koji je određen Glavašu može trajati najduže 9 mjeseci ili do nove odluke suda.

Inače, Pritvorska jedinica u koju je smješten Glavaš najsuvremenija je ustavnova toga tipa u Bosni i Hercegovini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*