Bivša novinarka CNN-a: CNN dobiva novac od vlade da bi širio laži protiv Sirije i Irana

amber-lyonIstaknuta novinarka i bivša dopisnica CNN-a Amber Lyon još je jednom naglasila kako američka popularna medijska mreža organizirano širi propagandu protiv Sirije i Irana.

Podsjetimo, Amber Lyon došla je u fokus međunarodnog zbivanja kada je podnijela ostavku nakon snimanja materijala o prosvjedima u Bahrainu koje je CNN odbio emitirati na svom međunarodnom kanalu zato što je u isto vrijeme vlast u Bahrainu financirala CNN-ove komercijalne sadržaje.

U najnovijem komentaru istaknula je kako je za vrijeme rada na CNN-u često dobivala naredbe da uključi lažne vijesti ili izbaci konkretne informacije koje nije odobrila američka administracija, sve s ciljem oblikovanja javnog mnijenja prema podupiranju ofenziva protiv Irana i Sirije.

Naravno, ovo su stvari već poznate i od ranije, dovoljno je samo pratiti spomenuti kanal pa da postane očito kako isti na brojne načine manipulira sadržajem kako bi se javnosti predstavili isključivo proamerički geostrateški interesi.

Demonizacija Sirije i Irana, kao i ostalih “nepodobnih” država, je svakodnevna pojava na CNN-u, no informacije koje je do sada objavila Lyon samo još dodatno potvrđuju model rada prema kojem se kreiraju i emitiraju propagandne vijesti na ovom, još uvijek, izuzetno utjecajnom međunarodnom kanalu.

“Ovo je jako opasno za američku javnost jer se ne daju točne informacije i ne dobiva se istinita slika naše vanjske politike”, rekla je Lyon te istaknula kako CNN dobiva novac od američke administracije i drugih država te sukladno prema tome kroji vijesti u interesu istih.

Izvor: Advance.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*